Nyhet

Välkommen till nya GAFFA.se!

Ny design, utökat innehåll, fler funktioner och ett digitalt medlemskap för de läsare som vill ha allt. 

Idag finns GAFFA i Sverige, Danmark och Norge, och har kommit att bli ett stort och respekterat musik- och kulturmedia med en lång historia och flera hundratusen användare.

En bärande del av det nya GAFFA-universumet är lanseringen av nytt digitalt medlemskap, GAFFA+, som ger obegränsad tillgång till allt innehåll och hela det historiska arkivet med över 150 000 artiklar och 150 magasin. Som medlem kan du också välja bort banner-reklam. Dessutom får man rabatt på en lång rad festivaler och konserter samt rabatt på merch i GAFFA-Shoppen. Priset för full åtkomst är förmånliga 39 kronor i månaden. Alltså drygt en krona per dag.

– Liksom resten av mediemarknaden väljer även GAFFA att införa betalning för delar av vårt kvalitetsinnehåll. Det är en direkt följd av förlorade annonsintäkter till främst Google och Facebook. Med en förhållandevis låg summa, kombinerat med en rad andra förmåner och en betydligt bättre läsupplevelse, hoppas och tror vi att våra många tusen läsare välkomnar det och inser att bra kulturjournalistik kostar, säger direktör Robert Borges. 

De läsare som idag får GAFFAs tryckta tidning blir de första som har full tillgång till det nya digitala universumet. Övriga läsare kan på ett mycket enkelt sätt prova ett medlemskap för en krona den första månaden. Nyhetssektionen och utvalda artiklar och recensioner kommer fortsätta att vara gratis och öppet för alla.

Intresset för musik har växt stadigt sedan GAFFA kom till, 1983, och i maj 2022 besökte 900 000 unika användare vår hemsida. Mängden innehåll har vuxit i motsvarande grad och består idag av mer än 150 000 artiklar, 500 000 foton och 150 magasin. Allt från den första svenska tidningsutgivningen, 2010, finns tillgänglig digitalt. 

– Utvecklingen av GAFFAs nya digitala universum har pågått under en längre tid. Vi startade ungefär samtidigt som när corona slog till. Det har inte varit en lätt uppgift att återlansera gaffa.se med så mycket innehåll och så många bilder. Men vi är mycket nöjda och stolta över resultatet, där du oavsett om du använder en helt ny mobiltelefon eller gammal PC kommer att uppleva snygg och läsvänlig design och en innehållsuppgradering, säger Kristian Lautrup-Nielsen, styrelseordförande och projektledare för lanseringen.

Bli en del av GAFFA+ nu och välkommen till nya GAFFA.se!

ANNONCE