Nyhet

Way Out West släpper 20 nya akter

Majoriteten kommer att spela på klubbarna under Stay Out West.

Konsertsommaren är igång och Göteborgsfestivalen Way Out West som tidigare gjort klart med akter som Tame Impala, First Aid Kit, Nick Cave & The Bad Seeds, Dave, och Thåström presenterar nu 20 nya artister.

Koffee, Fruit Bats, Miynt, Sara Parkman, Natalie Bergman, JÁNA, CMAT, Cleo, Erika De Casier, Tkay Maidza, King Hannah, WIKI, Gerd, Esther, Jaqe, Bavé, Stella Explorer, Dina Ögon, Broder John och Hannes är de nya tillskotten som besöker festivalen i augusti, enligt ett pressmeddelande.

Tidigare i veckan gick festivalen ut med vilka spelställen som kommer att agera värd för årets Stay Out West, klubbspelningarna utanför festivalområdet, där den större delen av artisterna i dagens släpp också kommer att spela.

Bland artisterna finns jamaikanska Koffee som, efter att ha slagit igenom 2019 med låten Toast, också kammat hem en Grammy i kategorin bästa reggae. Albumdebuten Gifted släpptes i våras och fick fyra av sex stjärnor av GAFFAs Jonatan Södergren som bland annat skrev:

”Den blott 22-åriga artisten från Spanish Town rör sig friktionsfritt mellan reggae, dancehall och R&B. Ah-yeah, Vibin’. Från öppningsspåret x10, där hon rappar ”I’m glad I woke up today” över landsmannen Bob Marleys mästerverk Redemption Song, till titelspårets refräng där hon rimmar ”Balenciaga” med  ”Fenty and Prada” känns det som en välavvägd balans mellan fest och samhällskritk.”

Svenska Stella Explorer besöker också västkusten och Way Out West i sommar. I en intervju med GAFFA från början av året pratade hon bland annat om sina influenser:

– Det är lite “chasing the dragon”, att konstant vilja förfina popverket. Samtidigt som jag tog med mig ett jättestort chunk av psykedelisk musik så är det alltid den här popådran som är den röda tråden. Jag gillar när det är pop men du inte riktigt vet varför.

Filip Hiltmann på arrangören Luger kommenterar släppet i pressmeddelandet:

– Den andra helgen i augusti närmar sig med stormsteg och att kunna basunera ut 20 (!) nya akter på det här sättet känns som en seger på alla sätt och vis. Det rör sig om en bred och brokig skara genrer och uttryck som alla bidrar till att göra Way Out West till den musikaliska folkfest som det är. Det blir retro-R&B från Danmark med Erika De Casier, hiphop från staterna med WIKI, bossa nova-doftande pop från Stockholm med Dina Ögon och mycket mer därtill.

Way Out West går av stapeln mellan den 11 och 13 augusti.

LÄS OCKSÅ: Way Out West presenterar klubbarna till Stay Out West

Lyssna på den senaste tidens bästa låtar, spellistan uppdateras kontinuerligt:

ANNONCE