Nyhet

Zara Larsson startar eget skivbolag – tar kontroll över sin låtkatalog

Sedan 2011 har Zara Larsson varit knuten till det fristående svenska skivbolaget Ten Music Group. Nu bryter hon sig loss och startar ett eget skivbolag, Sommerhaus Records.

I en uppgörelse med Ten Music Group-VD:n Ola Håkansson, som en gång i tiden sajnade henne, passar hon också på att ta kontrollen över hela sin låtkatalog som har streamats drygt 9 miljarder gånger på olika plattformar.

”Det här blir en naturlig och spännande utveckling i Zaras fortsatta karriär. Vi har arbetat tillsammans i över tio fantastiska, händelserika år och Zara av idag är trots sin unga ålder en etablerad och respekterad internationell artist med stor erfarenhet av den internationella musikscenen. Det ska bli mycket spännande  att följa Zaras fortsatta musikkarriär. Jag önskar henne lycka till, övertygad om att hon kommer att uppnå alla  sina musikaliska drömmar och att få visa upp sitt otroliga artisteri på de allra största scenerna världen över”, säger Ola Håkansson i ett pressmeddelande.

”Stort tack till Ola och alla på Ten för att de hjälpte mig att starta min karriär och nu ger mig chansen att stå på egna ben som artist. Därmed bidrar de till att jag kan vara något som är alltför ovanligt i musikbranschen: en kvinnlig artist som äger sin egen låtkatalog. I och med detta kändes det även självklart att starta mitt eget skivbolag”, säger Zara Larsson.

Zara Larssons drygt tioåriga epok hos Ten Music Group har inneburit inspelningar som har streamats drygt 5 miljarder gånger på Spotify och mer än 9 miljarder gånger på olika plattformar. I USA har albumet So Good nått platinastatus, detsamma gäller singlarna Lush LifeNever Forget YouSymphony och Ruin My Life.

Nu startar hon sitt eget skivbolag, Sommerhaus Records, som i USA har förnyat Zaras kontrakt med Epic Records och på hemmaplan kommer Sommerhaus distribueras av Sony Sweden.

LÄS OCKSÅ: Bruce Springsteen säljer sin låtkatalog för en svindlande summa

ANNONCE