Nyhet

Artister ger kärlekstips i Raggningshjälpen

GAFFA.se – allt om musik

Den 10 maj samlar journalisten Emilie Roslund några artister för att hjälpa folk att hitta kärleken. Under spelningen, som går under namnet Raggningshjälpen, medverkar Familjen, David Ritschard, Mona Masrour, Markus Krunegård och Sara Parkman.

I pauserna delar artisterna sina egna erfarenheter om pressen kring mötet med en potentiell ny kärlek och sina bästa dejtingtips. Publiken bjuds också in till att ställa frågor om raggning och dejting direkt till artisterna.

– Under mina år som programledare för podden Singelrådet har jag hört otaliga anekdoter från lyssnare om deras värsta dejtupplevelser. Av egen, och andras, erfarenhet så vet jag att för mycket berusningsmedel stjälper mer än det hjälper. Tillsammans med artisterna kommer jag leverera råd som dämpar nerverna på andra sätt och ökar chanserna för en andra dejt, säger Emilie Roslund i ett pressmeddelande.

Spelningen sker i samarbete med IQ som i en undersökning från i höstas belyste pressen kopplat till dejting och jakten på kärleken. I undersökningen framkom det att många dricker alkohol inför den första dejten för att slappna av. Sex av tio i åldern 18–40 år svarade att alkohol gör det lättare att ragga. Nästan varannan tillfrågad tycker också att de blir modigare av alkohol. Samtidigt har drygt var fjärde misslyckats i sina försök att träffa någon för att de varit för berusade.


– Första dejten kan kännas otroligt jobbig. Inte minst eftersom man ska bli bedömd inifrån och ut av en annan person. Alkoholen kan till en början göra att vi känner oss mer avslappnade men samtidigt blir vi sämre på att läsa andras signaler. Vi hoppas att publiken ska få med sig smartare knep för att lyckas med raggningen, säger Karin Hagman, VD på IQ.

Raggningshjälpen äger rum den 10 maj kl 20.00, live online på Doors (doors.live) och biljetterna bokas gratis via https://doors.live/sv/iq.

LÄS OCKSÅ: Spice Girls-medlemmar deltar i uppmärksammad reality show

Lyssna på den senaste tidens bästa låtar, spellistan uppdateras kontinuerligt:

ANNONCE