Nyhet

Cult Of Luna förvandlar musikvideo till spelupplevelse

GAFFA.se – allt om musik

I mer än två decennier har Cult Of Luna skapat metal med nio studioalbum i ryggen och otaliga turnéer över världen. I februari återvände bandet med nytt album som hyllades av GAFFAs recensent som beskrev det som "ingen lek men tålamod ger rik belöning". Recensionen i sin helhet kan du läsa här.

Nu släpper de en interaktiv spelupplevelse för musikvideon till singeln Cold Burn. Istället för en traditionell musikvideo skapar de en spelupplevelse. Spelarens uppdrag är att hjälpa ett ”vilset ljus” att fly undan mörkret och hitta hem genom en dystopisk labyrint. Under resans gång kan man samla upp andra ljus och ta med dem på resan hem till det stora moderljuset i labyrintens mitt. Låten har byggts om i spelmotorn Unreal Engine för att anpassas till hur spelaren navigerar musikvideospelets värld.

Nedan kan du se en trailer för spelet:Spelupplevelsen finns tillgänglig på Steam, och är skapad av svenska byrån North Kingdom / NoA. I höstas skapade de Timbuktus musikvideo Du Gamla, Du Nya i 3D-teknik. 

 

– Vi lärde känna Linus Johansson, som skapat spelupplevelsen för Cold Burn, i samband med Leave Me Here-videon 2004. Han har sedan dess strävat efter interaktivitet, och haft som ambition att sudda ut gränsen mellan konst och konstnär. När han föreslog att göra en spelupplevelse kändes det som ett naturligt nästa steg, och nu är vi lika fascinerade av slutresultatet som vi hoppas att fansen är, kommenterar Johannes Persson, sångare i Cult Of Luna, i ett pressmeddelande. 

Linus Johansson, Creative Experience Director på North Kingdom / NoA, har drivit projektet.

– Vi har gjort många projekt inom musikvideos genom åren med en unik vision. Med Cult Of Lunas brief såg vi en intressant kreativ möjlighet att utforska vad vi ser som framtiden inom musikvideoproduktion - att kombinera musik med realtidsteknologi och interaktiv storytelling. När vi skapar lanseringar i skärpunkten mellan gaming och musik får vi möjligheten att nå en ny publik, säger Linus Johansson.

LÄS OCKSÅ: Ingen lek men tålamod ger rik belöning

Lyssna på den senaste tidens bästa låtar, spellistan uppdateras kontinuerligt:


ANNONCE