Nyhet

Eagles Of Death Metal vittnar om attacken i Paris: "Du kan inte döda rock'n'roll"

Frontfiguren och gitarristen i det amerikanska rockbandet Eagles Of Death Metal vittnar om attacken i Paris 2015

Frontfiguren och gitarristen i det amerikanska rockbandet Eagles Of Death Metal berättade igår för en domstol i Paris hur de i förvirring och fasa från scenen såg terrorister öppna eld mot publiken vid deras utsålda konsert på klubben Bataclan år 2015, skriver The Guardian

Jesse Hughes, bandets sångare, och Eden Galindo, bandets gitarrist, har båda sagt att attacken, som dödade 90 människor, har förändrat deras liv för alltid. I rätten sa även Hughes att han har förlåtit IS-anhängarna. 

– Jag är kristen och alla kan vara vilse, sa han under rättegången och hoppades att terroristerna skulle finna Guds frid.


Hughes insåg direkt att det var skott som avlossades när han mitt under konserten hörde ljuden från skottsalvorna och såg tre beväpnade män med självmordsvästar. 

– Eftersom jag kommer från ett ökensamhälle i Kalifornien känner jag igen skottljudet, sa han.

Medan andra medlemmar i bandet började undra vad som pågick sa Hughes att han visste att döden var nära. 


– Nästan 90 av mina vänner mördades framför oss, sa han och refererade till fansen som dödades. 

Galindo berättade att det hade varit en fantastisk konsert där alla dansade och att han först inte förstod att det var skottljud, utan trodde att det var ljudsystemet som krånglade. 

Under rättegången sa Hughes att han över sex år efter attacken fortfarande tittar ut över publiken på ett annat sätt och att han har ångest inför att vittna på grund av de begravda känslor som kan komma upp till ytan igen. 


–  Ondskan vann inte ... Du kan inte döda rock'n'roll, sa han.

Hughes och Galindo befann sig i Paris eftersom de vittnade mot Salah Abdeslam, som tros vara den sista överlevande medlemmen av extremistcellen som attackerade klubben. 

LÄS OCKSÅ: Sweden Rock Festival fyller på startfältet – efter avhopp

Lyssna på den senaste tidens bästa låtar, spellistan uppdateras kontinuerligt:

ANNONCE