Nyhet

Håkan Hellström höll överraskningskonsert – polisen utreder brott

GAFFA.se – allt om musik

"Och i Azalea kan man inte undgå att bli kär" sjunger Håkan Hellström i låten Valborg från 2013. Därför var det kanske inte helt överraskande att han valde att stå för en överraskningskonsert under just valborgsmässoafton i Azaleadalen i Slottsskogen i hemstaden Göteborg. Men konserten saknade tillstånd och står nu under utredning.

Under lördagskvällen skrev han via sitt Instagram-konto "Gla valborg på er! Var ses vi i kväll?" och i medföljande bild ser man artisten måla sitt budskap om en "gla valborg" på insidan av ett lastbilsflak.

 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Håkan Hellström (@hakanhellstrom)Överraskningskonserten skedde vid 19-tiden när lastbilen rullade in i parkområdet och fick agera scen åt bandet. En halvtimme in avslutades spelningen passande nog med låten Valborg. Håkan Hellström meddelade från scen att spelningen saknade tillstånd, men den ska inte ha blivit avbruten av polisen som var på plats inför den sista låten. Dock har man anmält händelsen.

– Polispersonal på plats har upprättat en anmälan om brott mot ordningslagen, säger Magnus Schildt, vakthavande befäl vid polisen i region Väst, till GP.

Han säger även att polispatrullen var i kontakt med bandet på plats som meddelade att de i princip var klara då. 

Det är arrangören som blir misstänkt för brott. Och de hundratals i publiken utgjordes båda av överraskade valborgsfirare och av folk som hade blivit tipsade under dagen att något skulle ske. 

Under söndagen tackade Håkan Hellström för vinet & sången i ännu en video på Instagram.

 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Håkan Hellström (@hakanhellstrom)Nedan kan du se ett klipp från spelningen i Azalea:I augusti kommer Håkan Hellström spela fyra utsålda Ullevikonserter. Dessa skulle ha genomförts redan sommaren 2020 men har skjutits upp på grund av coronapandemin.

LÄS OCKSÅ: Håkan Hellströms rytmiska motor släpper ny singel

Lyssna på den senaste tidens bästa låtar, spellistan uppdateras kontinuerligt:

ANNONCE