Nyhet

Hon vann första American Song Contest

GAFFA.se – allt om musik

Natten mot tisdag, svensk tid, avgjordes den första upplagan av American Song Contest. Det var Oklahomas representant Alexa med låten Wonderland som tog hem segern i tävlingen som har pågått i åtta veckor. Bidraget är skrivet av Andreas Carlsson tillsammans med Moa Carlebecker, även känd som Melodifestivalaktuella Cazzi Opeia, samt Albin Nordqvist och Ellen Berg.

Alexa är född och uppvuxen i Tulsa, Oklahoma och heter egentligen Alexandra Schneiderman. Under de senaste åren har hon satsat på en karriär inom K-pop i Sydkorea.

Totalt tio artister från nio delstater och amerikanska Samoa var i finalen där svenskarna Anders Lenhoff, Christer Björkman, Peter Settman och Ola Melzig stod som producenter för programmet tillsammans med Ben Silverman, Howard T Owens och Gregory Lipstone. I finalen kombinerades publikens röster med beslutet från en professionell jury. Juryn bestod av representanter från alla delstater i USA och medlemmarna var uppdelade i tio olika regioner, där uppgiften var att utvärdera och poängsätta låtarna baserat på bland annat hur visuellt tilltalande framträdandet var samt låtens originalitet. 


Programmet leddes av rapparen Snoop Dogg och sångerskan Kelly Clarkson.

Lyssna på det vinnande bidraget nedan:
LÄS OCKSÅ: Så går det för Sverige i Eurovision enligt Spotify

Lyssna på den senaste tidens bästa låtar, spellistan uppdateras kontinuerligt:


ANNONCE