Nyhet

Lana Del Rey berättar om nya arga och råa inspelningar

Artisten Lana Del Rey har beskrivits som att hon på ett sätt personifierar USA genom sin filmiska, melankoliska och glamorösa popmusik där hon utforskar teman som romantik, men genom tragiken av den.

Gärna med nostalgiska referenser till popkulturen och 50- och 60-talets americana.

Förra albumet, Blue Banisters, släpptes 22 oktober 2021 och beskrevs av GAFFAs recensent som att "tårar regnar över en vild eld". Lana var på albumet inte rädd för att sjunga om sin ansträngda relation till föräldrarna under uppväxten. Och det var John Deere-traktorer, en öl i handen, en smärta i själen och en lantlig miljö som besjöngs ihop med systerskap enligt recensenten.

Nu berättar hon i en intervju med modemagasinet W att hennes arbete med kommande inspelningar sker direkt in i telefonens Voice Notes-app. 

"Det blir inte perfekt, så klart. Det blir pauser och jag snubblar till", berättar hon och framhäver också att inget filtreras bort. 

Producenten och låtskrivaren Drew Erickson som hon också samarbetade med på flertalet spår på nämnda Blue Banisters är mottagaren av dessa råa ljudfiler. Hon berättar att han adderar musik för att ackompanjera orden.

"Jag är arg. Låtarna är väldigt konverserande. På den första låten tryckte jag på spela in och sjöng: 'When I look back, tracing fingertips over plastic bags, I think I wish I could extrapolate some small intention or maybe get your attention for a minute or two'. Det är ett väldigt ordrikt album, säger hon och fortsätter:

"Det är nästan som att jag skriver i tankarna."

Inspirationen till att skriva mer spontant och snabbare har sitt ursprung i att hon förstod att poeten Allen Ginsberg hade skrivit Howl på bara fem dagar. Lana nämner även poeten och författaren Sylvia Plath som en inspirationskälla för de nya inspelningarna genom den ärlighet som hon visade upp i sitt arbete.

År 2020 släppte Lana sin egen debutbok Violet Bent Backwards Over The Grass i form av poesi.

LÄS OCKSÅ: Botemedlet mot tinnitus

ANNONCE