Nyhet

Liseberg slopar kravet på årspass vid konserter

GAFFA.se – allt om musik

Det kommer inte krävas något årspass för att gå på konsert på Liseberg i sommar, enligt ett pressmeddelande från nöjesparken.

Tidigare i år lanserade nöjesparken en ny modell för sin konsertverksamhet. Den nya modellen innebar att gäster som ville lyssna på musik eller dansa dels behövde ha ett årspass (tidigare kallat årskort), dels behövde köpa en biljett för 50 kronor till själva konserten/danstillfället. Nu väljer de att ta bort kravet på årspass, efter feedback från gästerna, som upplevt bokningsbiten för omständig.

– Den nya modellen arbetades fram i en tid som var kraftigt påverkad av pandemin och de förutsättningar som rådde då. Vi ser nu, när vi kommit ut på andra sidan, att det finns försvårande inslag, som till exempel två bokningsflöden, som gör det allt för komplicerat för våra gäster, säger Andreas Andersen, VD på Liseberg, i ett pressmeddelande.


I och med ändringen kommer vilken typ av entrébiljett som helst att fungera som entré till parken på konsertdagen. Men för att bli insläppt på konsertområdet vid Stora eller Lilla Scenen kvarstår kravet om förbokad konsertbiljett – en kostnad på 50 kr för ståplats och 100 kr för sittplats, på de konserter som erbjuder det alternativet. Anledningen till att denna avgift kvarstår är främst ekonomisk.

– Det har blivit allt dyrare att bedriva konsertverksamhet och vi behöver ta ut en mindre avgift för biljetterna. Skall vi i fortsättning ha konserter på Liseberg, så måste vi hitta en ekonomisk modell som fungerar långsiktigt, säger Andreas Andersen.

Reservationssystemet möjliggör också en ökad kontroll över antalet gäster i konsertområdet, något som nöjesparken anser vara nödvändigt i en postpandemisk tid.


– Vi har till exempel Tivoli i Köpenhamn som har haft en riktig stökig start på sin konsertsommar, och som nu dels inför ett liknande reservationssystem, och dels har fått ställa in konserter, berättar Andersen.

För den som vill dansa slopas såväl årspasskravet som kravet på särskild dansbiljett. Det räcker alltså, precis som tidigare, med att lösa entré till parken för att kunna ta sig en svängom.

– Vi tror att den här lösningen förenklar för gästerna och ser fram emot en härlig musik- och danssommar på Liseberg, avslutar Andreas.

LÄS OCKSÅ: Artister klara för Amason-parets konsertkoncept Rockbonden


Lyssna på den senaste tidens bästa låtar, spellistan uppdateras kontinuerligt:

ANNONCE