Nyhet

Malmös ikoniska rockklubb flyttar från Möllan

GAFFA.se – allt om musik

I ett meddelande på sin hemsida skriver och i ett inlägg på Facebook skriver Kulturbolaget att de flyttar från Bergsgatan vid Möllan i Malmö till nya lokaler under 2023.

”Under drygt 30 år har otaliga kapitel i Malmös rockhistoria skrivits på Bergsgatan 18. Vi är stolta över det som alla eldsjälar, alla band och alla trogna fans har skapat innanför dessa väggar under dessa år. Men nu har det blivit dags för nästa kapitel i KB:s historia att skrivas, för visst, minst ett par kapitel till finns att skriva! /…/ Vi kommer fortsätta arrangera evenemang land och rike runt och när flytten blir aktuell kommer vi även att leverera livemusik till Malmö från en ny lokal.

Sista konserten på Bergsgatan är ännu inte spikad och inbokade konserter kommer bli av som planerat. Vi ser fram emot att träffa er alla minst en gång till och fira det vi har byggt tillsammans. Fortsättning följer..”, skriver Kulturbolaget.

– Allt har sin tid, man måste ha nya utmaningar, säger konsertarrangören och KB:s ägare Totte Lundgren till Skånska Dagbladet.


På Bergsgatan 18 planeras nu istället för bostäder och en ny saluhall. Diskussioner pågår med Malmös stadsbyggnadskontor, men inget är spikat.


– Det är för tidigt att säga något om planerna, det finns ingen ansökan. I nuläget handlar det om förfrågningar för ett nytt ägandeskap och vad man får lov att göra inom gällande detaljplan, säger Finn Williams, stadsarkitekt i Malmö stad, i en annan intervju med Skånskan.

Tidningen uppger också att KB:s nya adress troligtvis kommer att ligga närmre Malmö centrum.

LÄS OCKSÅ: Stockholms konsertliv utvärderas – "Det är ett jättejättestort problem"


ANNONCE