Nyhet

Musikklubben Pipeline tvingas flytta efter snart 40 år

Musikklubben Pipeline tvingas flytta från sina lokaler på Kyrkogatan 6 i Sundsvall, där den huserat sedan 1985.

Anledningen till flytten grundar sig i att Sundsvalls kommun tidigare har hyrt lokalen av en privat bostadsförening, där Pipeline i sin tur hyrt av kommunen till en subventionerad summa. Efter sparkrav från kommunen tog klubben över lokalkontraktet själva, vilket medförde en högre hyra.

Klubben har sedan fört diskussioner med bostadsrättsföreningen och kommunen i hopp om en reducerad hyra under de första åren på egna ben, vilket inte skett, med resultatet att klubbägarna inte har råd att stanna kvar. Detta enligt ett uttalande från Pipeline.

Klubben skriver i ett inlägg på Facebook:


”Vi har efter stor vånda och hetsiga diskussioner byggda på kärlek, nostalgi och kämpaglöd för klubben, tvingats inse att vi inte längre har någon framtid i våra lokaler. Vi har två fantastiska säsonger framför oss och ett stundande 50-årsjubileum som ska firas i september -23 – månaden innan vi måste flytta ut. Vi gör detta med blandade känslor, men med mycket hjärta och hoppfullhet.”

Anastasia Stener på Pipeline berättar för P4 Västernorrland hur det känns:


– Förjävligt. Själen sitter ju i lokalen, säger hon och fortsätter berätta om framtidsutsikterna:

– Vi har ju rekat och försöker komma fram till vad föreningen ska göra sen. Men just nu siktar vi på nästa år då det är 50-årsjubileum där det ska vara skitkul hela året, och avslutning med reunions av band som har spelat här under alla år som varit.

Lyssna på hela inslaget här:

LÄS OCKSÅ: Malmös ikoniska rockklubb flyttar från Möllan

ANNONCE