Nyhet

Nytt koncept tillbaka – boka artister till din trädgård

Projektet TrädgårdsLive är ett koncept för sommarmånaderna där kända artister genomför konserter och shower i till exempel privata trädgårdar, på sommarcaféer, vandrarhem och konstateljéer. Nu är det tillbaka för en ny säsong.

Projektet uppstod 2020 och genomförde då över 200 konserter. Under 2021 ökade antalet liveframträdanden ytterligare och filmen TrädgårdsLive – En Folkrörelse Ifrån Gräsmattan släpptes. Nu är projektet tillbaka för en 2022-säsong, enligt ett pressmeddelande.

"Det känns jättekul att vårt hjärteprojekt TrädgårdsLive är tillbaka. Många jag känner tog chansen att boka sin favoritartist på besök till sin trädgård under pandemin. Mötet där emellan idolen och polaren blev något de fortfarande pratar om. Jag tror det finns många som sitter och funderar på hur de skapade grannskapets mysigaste konsertkväll och nu ger vi dem verkligen möjligheten.", berättar Björn Lycklig Wallgren på Kulturaktiebolaget i meddelandet.

Timo Räisänen är en av de artister som går att boka till sin trädgård. Han berättar i pressutskicket att det tråkiga med att växa som artist är att man slutar spela på små ställen, och att han genom projektet hittat tillbaka till kärnan i sitt artisteri.


”En mindre publik i en avslappnad miljö är helt enkelt särskilt mottaglig för det som livemusik handlar om, ren och skär kommunikation från ett hjärta till ett annat.”, säger han.

Följande artister finns att boka till trädgårdar i sommar:

Timo Räisänen
Thomas Järvheden - Sveriges roligaste konsert
Fredrik Strage - Strage on stage
Moa Lignell
Mats Ronander & Staffan Ernestam
Kristofer Åström
David Urwitz
Staffan Hellstrand
Jon Henrik Fjällgren
Annika Herlitz
Ola Aurell
Anders F Rönnblom
Patrik Isaksson
Iris Bergcrantz
Mikael Rickfors
Dan Hylander
Robert Wells
Electric Boys (Unplugged)


Fler artister kommer att släppas och vill du boka en artist till din egna lilla berså, kan du göra det här.

LÄS OCKSÅ: Sverige med ny countryfestival

Lyssna på den senaste tidens bästa låtar, spellistan uppdateras kontinuerligt:

ANNONCE