Nyhet

Oväntat förband till två av Håkan Hellströms spelningar på Ullevi

På valborg stod Håkan Hellström för en överraskningskonsert i Azaleadalen i Slottsskogen i hemstaden Göteborg.

Håkan meddelade från scen att spelningen saknade tillstånd, men den blev inte avbruten av polisen som var på plats inför den sista låten. 

De hundratals i publiken vid det tillfället och de många tusentals som ska se honom på de fyra Ullevi-konserterna i sommar kunde sedan glädjas åt att han släppte en ny singel ihop med Noonie Bao titulerad Jag Vill Bara Va Med Dej. Nedan kan du lyssna till den:

I augusti kommer Håkan alltså att spela fyra utsålda Ullevikonserter. Dessa skulle ha genomförts redan sommaren 2020 men har skjutits upp på grund av coronapandemin. Nu meddelas det att en orkester kommer att återuppstå efter tio års tystnad som ett oväntat förband på spelningarna den 19 och 20 augusti. 

Damorkestern är tillbaka men leds nu av Per Andersson istället för av Lasse Brandebys kultförklarade figur Kurt Olsson, enligt Göteborg Direkt

– Jag tycker det är roligt att inte bara killar kan återförenas i sina band utan också gamla damer, säger trumpetaren Mia Samuelsson.

Håkan ska ha ställt frågan till Damorkestern som tackade ja. De skickade vidare frågan till Per Andersson då Lasse Brandeby gick bort 2011. Spelningen blir därför också delvis en slags hyllning till honom.

– Ja, Lasse är med oss i våra hjärtan. Han finns där hela tiden.

LÄS OCKSÅ: Rekord i Ullevispelningar i sommar

ANNONCE