Nyhet

Redline Records gamla studio i Norsborg rivs ut

Kommunen i Botkyrka har velat ta över verksamheten i Redline Records gamla studio. Nu kommer beskedet att det inte är möjligt på grund av att studion ligger i ett aktivt skyddsrum.

Redline Records kultförklarade studio i Norsborg har tidigare varit arbetsplats för artister som Linda Pira, Stor och The Latin Kings. För cirka ett år sedan fick kultur- och fritidsförvaltningen i Botkyrka i uppdrag att utreda möjligheterna att bedriva verksamhet där, men enligt Södertörns Brandtjänst ligger studion i ett aktivt skyddsrum och måste återställas, skriver tidningen Mitt i Botkyrka/Salem.

Enligt en av grundarna till studion, Marcelo ”Masse” Salazar, fick skivbolaget Redline beskedet för några veckor sedan.

– Det var lite sentimentalt att samla ihop alla grejer. Vi har ju varit där jättelänge, men vi förstår ju situationen också. Vi måste ju återställa det och bara gå vidare, säger han till Mitt i.

Robert Aslan, ordförande i kultur- och fritidsnämnden i Botkyrka, säger till tidningen att förvaltningen fått i nytt uppdrag att utreda alternativ till hur studion och musikarvet kan bevaras i Botkyrka, och om man kan bevara material och hitta en annan plats.

– Men det får ju utredningen visa vad den kommit fram till, säger han.

Skivbolaget Redline Records grundades av syskontrion The Salazar Brothers 1996. Studion Redline Records studio används inte längre av skivbolaget, och därför hoppades kommunen på att kunna bedriva verksamhet där istället.

LÄS OCKSÅ: Musikklubben Pipeline tvingas flytta efter snart 40 år

Lyssna på den senaste tidens bästa låtar, spellistan uppdateras kontinuerligt:

ANNONCE