Nyhet

Robyn gästar Mr. Tophats nya singel – som skrevs på Ibiza

GAFFA.se – allt om musik

Idag släpper DJ:n, producenten och artisten Mr. Tophat nya singeln Pump It Up tillsammans med Robyn och artisten Simson. Låten är det andra smakprovet från Mr. Tophats kommande album This Is Pop som släpps i september, uppföljaren till det Grammisnominerade debutalbumet Dusk To Dawn från 2019.

Pump It Up var en låt jag skapade tillsammans med Robyn redan 2016. Hösten 2016 spenderade vi på Ibiza. Jag minns huset där vi skrev spåret. Det var nära Santa Gertrudis på toppen av ett av bergen. Det var en blandning av ilska, glitter och skönhet, speciellt när åskan slog mot den grå natthimlen med blixtarna. Det lyste upp himlen som ett diskotek, och inte att förglömma de disiga solnedgångarna. Solnedgångar på Ibiza är något annat. Jag älskar Ibiza, speciellt på hösten och när säsongen börjar avta i tempo inför avslutningen, då blir jag verkligen 'PUMPED UP!', säger Mr. Tophat i ett pressmeddelande.

I tonåren blev Mr. Tophat ihopkopplad med producenten Christian Falk, som fick honom att våga satsa helhjärtat på elektronisk musik trots sitt dåliga självförtroende. När Christian gick bort i cancer 2014 tog artisten Robyn vid som Mr. Tophats musikaliska mentor, en relation som växte till en ömsesidig kreativ respekt. Parallellt med ett flitigt turnerande som DJ mellan klubbar som Berghain, Panorama Bar och Governor’s Ball tog EP:n Trust Me form, Mr. Tophat och Robyns första gemensamma släpp som landade 2017.

Han producerade sedermera flera låtar på Robyns album Honey från 2018. 2019 albumdebuterade Mr. Tophat med det tre-delade albumet Dusk to Dawn (I, II & III), med gästspel från akter som Axel Boman, Kleerup, Lune och Robyn. Albumet både Grammis-nominerades och vann priset Årets Dans på Manifestgalan 2020. 


LÄS OCKSÅ: När Teddybears "kukade" ur

Lyssna på den senaste tidens bästa låtar, spellistan uppdateras kontinuerligt:

ANNONCE