Nyhet

Roxettes låtar blir till en musikal

GAFFA.se – allt om musik

Roxette är en av Skandinaviens största popgrupper, med enorma hits som It Must Have Been LoveThe Look och Listen To Your Heart. När Marie Fredriksson i december 2019 gick bort var det efter en 17 år lång kamp mot cancer. Eftersom hon var en framträdande röst i duon, verkade det i många avseenden som att Roxette hade sjungit sin sista vers.

Men för låtskrivaren och gitarristen Per Gessle fanns det mer att ge. Nyligen stod det nämligen klart att Roxette bytt namn till PG Roxette och blivit en trio snarare än en duo, bestående av Gessle, Helena Josefsson och Dea Norberg, som båda varit körsångare i Roxette.

– Det går inte att ersätta Marie och det är heller inget jag vill. Det var en era och en fantastisk dröm vi fick dela tillsammans, säger Per Gessle i ett pressutskick enligt Göteborgs-Posten.


I samband med offentliggörandet släppte PG Roxette också nya musik- och konsertdatum. Det blir en mindre vårturné, där den nya bandkonstellationen kommer att spela akustiska versioner från Gessles hela diskografi, där också Gyllene Tider ingår. De är även redo med en ny singel till maj och ett nytt album som förväntas släppas i september.

Nu har det också blivit klart att Roxettes låtkatalog lever vidare när den ska ligga som grund till en ny musikal på Malmö Opera.

"Roxettes stora katalog av hits är soundtracket för generationer över hela världen. Det är nu dags för den att användas i en helt ny musikal, baserad på succéförfattaren Jane Fallons roman Got You Back. Premiären är planerad till hösten 2024 på Malmö Opera", skriver Per Gessle i ett meddelande på Facebook.

Manus är skrivet av dramatikern och regissören Klas Abrahamsson.

"Min direkta känsla är att Roxettes musik är perfekt för en musikal, ett rikt gäng låtar med massor av välbekanta melodier. Blandningen av vårt arv och Jane Fallons briljanta historia känns som en perfekt kombination. Jag ser fram emot det här spännande projektet", säger Gessle.

Författaren Jane Fallon har publicerat elva romaner sedan debuten Getting Rid Of Matthew 2007 och försäljningen har passerat miljonstrecket bara i Storbritannien.

"Jag älskar musikaler och jag älskar Skandinavien och jag älskar Roxettes musik så det här är som en dröm som går i uppfyllelse. Jag är så glad över att vara en del av den här produktionen", säger Jane.LÄS OCKSÅ: Lolita Pop: "Vi har väntat i två år, nu jävlar händer det"


Lyssna på den senaste tidens bästa låtar, spellistan uppdateras kontinuerligt:

ANNONCE