Nyhet

Takida åker på arenaturné – med välkända förband

GAFFA.se – allt om musik

Takida har tillbringat över 20 år på livescenerna. Nu avslöjar bandet att det blir en arenaturné i oktober. Hammer Bell Tour som den kallas inleds den 20 oktober i Helsingborg. 

"Sex arenor i Sverige kommer Takida förvandla till ett stora rockpartyn för landets alla rockälskare där festen börjar tidigt och slutar sent", enligt pressmeddelandet.

De tar med sig supportakterna Hardcore Superstar och Royal Republic samt Nicke Borg (Backyard Babies).

"Det känns svinkul att vi lyckats få med oss Hardcore Superstar och Royal Republic på arenasvängen i oktober. Två riktigt bra band som alltid levererar. Det kommer att bli ett sjukt röj!", säger bandet i ett pressmeddelande.

Takida bildades 1999 och släppte debutalbumet Make You Breathe 2006. Året därpå släpptes hitlåten Curly Sue. Låten placerade sig på Trackslistans förstaplats i tio veckor och på Svensktoppen i 54 veckor. Bandet firade sitt 20-årsjubileum med en turné i Sverige, Norge, Finland och Danmark 2019 och fick då en Grammisnominering för Årets Rock. Med låten Master har bandet också fått ett genombrott i Tyskland och spelar även där på arenor. 


Turnéschema:

20/10 HELSINBORGs Arena
21/10 LINKÖPING Saab Arena
22/10 KALMAR Hatsstore Arena
27/10 KARLSTAD Löfbergs Arena
28/10 SANDVIKEN Göransson Arena
29/10 ÖRNSKÖLDSVIK Hägglunds Arena

Biljetter ute fredag 6 maj 10:00 via unitedstage.se.

LÄS OCKSÅ: Thåström: "Jag kan ju hålla på i ett år med en text”

Följ spellistan GAFFA: Hårdrock/Metal med färsk hård musik. Uppdateras varje tisdag:


ANNONCE