Nyhet

The Minds Of 99 spelar i Stockholm för första gången

I Danmark säljer The Minds Of 99 ut stora arenor. Den 1 september kommer de för första gången till Stockholm för en konsert på Nalen Klubb.

Hösten 2021 uppträdde bandet på ett utsålt Parken i Köpenhamn. Konserten var den första stora stadionkonserten i Europa efter att nedstängningar präglat stora delar av världen. Konserten blev enligt pressmeddelandet "ett hopp om att livemusik och stora konserter var på väg tillbaka". Under 2022 har bandet nyligen genomfört en av de största inomhusturnéerna i dansk musikhistoria. Men när The Minds Of 99 kommer till Sverige startar de helt från grunden igen, och det är bandet helt medvetna om:

– Vi är ingenting utanför Danmark. Det vet vi med säkerhet. Men det är också det som är det spännande, att spela våra låtar med samma energi fast på de där små klubbarna som vi saknar att spela på. Man behöver inte känna till oss, ha hört oss eller kunna danska. Det är bara energi, och det kommer märkas. Vi kommer vara det skitiga bandet vi innerst inne är, det blir fett!, säger sångaren Niels Brandt.

New wave-bandet The Minds Of 99 gjorde sin debut 2014 och består av fem barndomsvänner från Köpenhamn. 

Nedan kan du se ett videoklipp från när bandet framförde Under Din Sne på Parken-spelningen 2021:


The Minds Of 99 gör även Malmöfestivalen i år. 2014 gav gruppen en spelning i Helsingborg.

LÄS OCKSÅ: Över 1000 musiker hyllar Taylor Hawkins samtidigt – tolkar My Hero


ANNONCE