Nyhet

Tove Styrke om musikvideon: "Jag ville åt något djuriskt och poppigt och köttigt"

GAFFA.se – allt om musik

Idag släpper Tove Styrke singeln och musikvideon YouYouYou – ett smakprov från kommande albumet Hard, som har release den 3 juni. Nya singeln och videon visar enligt pressmeddelandet på "eldig passion, dramatik och retrotonade 80-talssyntar tillsammans med ord direkt från hjärtat". Efter singelsläppet åker Tove ut på Europaturné.

YouYouYou är albumets soluppgång. Den är dramatisk och romantisk, den känns som skivans big bang. Den låter som en klassisk, stor, smällig poplåt på det absolut bästa sättet tycker jag", säger Tove Styrke i ett pressmeddelande.Musikvideon är regisserad av Cornelia Wahlberg.

"Jag visste på en gång att den här låten behövde en dansvideo. Jag ville åt något djuriskt och poppigt och köttigt. Och jag ville interagera med människor som byttes ut under videons gång. Cornelia Wahlberg gjorde ett fantastiskt jobb med att göra bilder av alla mina känslor!", säger Tove om videokonceptet.

Den 3 juni släpper Tove sitt fjärde album och kliver samma kväll upp på Gröna Lunds Stora Scen i Stockholm.


"I juni släpper jag mitt nya album – Hard. Jag längtar så att få visa upp den här musiken. Jag tycker det är mitt bästa projekt så här långt både som musiker, låtskapare och artist."

Tove fortsätter nu supportturnén till artisten Marina på hennes utsålda Europaturné i maj.

Tove Styrkes musik har totalt streamats över 352 miljoner gånger. Nu har det gått fyra år sedan hon släppte sitt album Sway som fick grammisnomineringar och prisades på P3 Guld för Årets Pop. GAFFAs recensent menade på att hon slår sina konkurrenter med hästlängder. Recensionen i sin helhet kan du läsa här.

Tove gav sig därefter ut på arenaturnéer med Katy Perry i Europa, Lorde i USA och egna headlineturnéer i USA, England, Australien och Skandinavien. Under 2020 var hon även med i TV4:s program Så Mycket Bättre.

Läs en längre intervju med Tove Styrke i GAFFAs kommande juninummer.

LÄS OCKSÅ: Popduon Steget släpper livealbum och åker på turné


Lyssna på den senaste tidens bästa låtar, spellistan uppdateras kontinuerligt:

ANNONCE