Nyhet

Annika Norlin släpper låt med "skogsrave" som ljudbild

GAFFA.se – allt om musik

När Annika Norlin var i studion och jobbade på det som blev låten The Woods på albumet Mentor tog producenten Andreas ”Hyena” Söderlund fram ett outro.

– En av mina bästa stunder på skivan, säger Annika Norlin i ett pressmeddelande.

Andreas utvecklade sedan outrot till en hel remix, och det är den remixen som nu släpps som singel.– När vi jobbade med The Woods pratade vi om att vi ville ha ett outro. Outrot skulle kännas frigörande, som det gör att må dåligt i skogen. Inne i stan passar må dåligt inte in någonstans. I skogen finns det ingen värdering av känslor, säger Annika Norlin och fortsätter:

– ’Skogsrave’ sa jag till Andreas, som kallar sig Hyena som producent, och han satte igång, och det blev en av mina bästa stunder på skivan. Vi pratade på en gång om att han borde göra en remix av den, där hela låten fick den ljudbilden, och nu är den här.
 
Efter att tidigare ha använt alias som Säkert! (för de svenskspråkiga skivorna) och Hello Saferide (för de engelskspråkiga skivorna) blev Mentor en skiva som förenar de båda språken men även Annika Norlin som artist.

Albumet, som släpptes 21 januari, hyllades av GAFFAs recensent som bland annat skrev: "Språkvalet spelar ingen roll när en har så här pass starkt låtmaterial att presentera". Recensionen i sin helhet kan du läsa via länken nedan.

LÄS OCKSÅ: I huvudet på Annika Norlin
 
ANNONCE