Nyhet

Batman ger Nirvana ny skjuts med låt från Nevermind

GAFFA.se – allt om musik

Den som idag söker upp Nirvana på Spotify märker att Something In The Way från klassiska Nevermind ligger högst upp på låtlistan. Kikar man in på Billboards lista Top Rock Albums ligger samma album på en förstaplats och på ARIA:s Top 50 Albums för veckan har Nevermind hoppat från en tidigare 70:e plats till 33.

Vad uppsvinget beror på är med stor sannolikhet låtens medverkan i den nya Batman-filmen The Batman, skriver musicfeeds.

I en intevju med Gizmodo säger filmens regissör Matt Reeves att Something In The Way influerade honom när han gjorde The Batman, och att huvudrollsinnehavaren Robert Pattinson har ”den där Kurt Cobain-grejen, där han ser ut som en rockstjärna men där det också känns som att han skulle kunna vara en enstöring.”

Paul Dano som i filmen spelar The Riddler, säger i en intervju med NME att Something In The Way influerade hans eget porträtt av Batman-skurken:

– Matt hade faktiskt nämnt låten i manuset. Så den låten, de orden, den refrängen, blev väldigt viktiga för mig. Nirvana blev en del av den karaktären.

En remix av låten finns med i trailern till filmen, som du kan se här:

LÄS OCKSÅ: Nirvana stämda igen

ANNONCE