Nyhet

Bruce Springsteen & E Street Band planerar turné

GAFFA.se – allt om musik

Enligt en artikel i Rolling Stone berättar Bruce Springsteen i SiriusXM-programmet E Street Radio att man kan förvänta sig The Boss och E Street Band på scen tillsammans inom kort. De hade hoppats på att vara ute och spela redan i år, men ville inte sätta publiken i en riskfylld situation på grund av pandemin.

– Vi har skjutit upp det ett tag. Men vi jobbar på planer för att få allt att fungera tillsammans nu, så du kan förvänta dig att se E Street-bandet ganska snart.

Det var ursprungligen planerat att Bruce Springsteen och hans E Street Band skulle ge sig ut på turné med sitt senaste album från 2020, Letter To You, men blev förhindrade av uppenbara skäl. De började arbeta på en turnéplan för 2022 när deltavågen började avta och en Deutsche Bank Park-konsert i Frankfurt annonserades för juni på en affisch i stadens bussterminal. Konserten tillkännagavs dock aldrig officiellt innan den togs bort från turnéschemat igen.

Möjligheten till genomförandet av resten av turnén ifrågasattes också när omikronvarianten dök upp. Eftersom även den vågen nu är över och världen lite försiktigt öppnar upp så har Springsteen och bandet återigen börjat fundera på att genomföra en turné.

Bortsett från ett kort framträdande i TV-programmet Saturday Night Live har Springsteen och bandet inte spelat live tillsammans på fem år sedan slutet av deras River-turné. Detta är enligt Rolling Stone den längsta period de har gått utan att turnera tillsammans sedan deras återförening 1999. De exakta turnéplanerna är fortfarande inte kända, men det låter på Springsteen som om man kan börja hoppas på en livespelning redan i år eller under 2023.

LÄS OCKSÅ: Bob Dylan har arbetat på boken i 12 år – i år släpps den

ANNONCE