Nyhet

Dee Snider hyllas och kritiseras för Ukraina-utspel – och ger anti-maskers svar på tal

GAFFA.se – allt om musik

Dee Snider har varit i heta diskussioner på Twitter de senaste dagarna. Strax efter Rysslands invasion av Ukraina uttalade sig frontmannen i Twisted Sister, då låten We’re Not Gonna Take It används som stridsrop från Ukrainas sida.

– Jag godkänner absolut att ukrainare använder We’re Not Gonna Take It som deras stridsrop, skrev rockstjärnan.

Han berättade vidare att hans farförälder är ukrainsk innan de blev övertagna av Sovjet efter andra världskriget, och att detta inte får hända igen. Tweeten fick snabbt motreaktioner då han anklagat det ryska folket och inte Putin för kriget. Efter knappt en timme fick Snider svara på meddelanden från användare som påpekar att ryssarna inte är de som ligger bakom kriget, och att det är Putin man ska skylla det på. 

– Uppfattat (dock påpekas det att 60 procent av ryssarna stöttar invasionen). Men ryssarna (flera som redan protesterar) måste ta ansvar för personen som de har tillåtit sitta på makten i 22 år. #FUCKPUTIN.

Han förtydligar sedan uttalandet och tillägger:

– Tyvärr matas de med en ström av propaganda av den ryska regeringen som säger till dem att Ukraina är angriparen.

Dee Snider har tidigare varit kritisk mot personer som använt samma låt som en del av "anti-maskers-rörelsen" som uppstått under corona-pandemin, vilket användare på Twitter var snabba att påpeka. 

– Folk frågar mig varför jag stöttar ukrainare att använda sig av We’re Not Gonna Take It men inte anti-maskers. Tja, det ena handlar om en rättfärdig kamp mot förtryck, medan det andra handlar om en barnslig diskussion kring obekvämlighet.

LÄS OCKSÅ: Flera internationella artister ställer in spelningar i Ryssland

ANNONCE