Nyhet

Den ryska artistens antikrigslåt gör succé – ”Det här är ett modigt uttalande i Putins Ryssland"

GAFFA.se – allt om musik

Producenten, låtskrivaren och rapparen Alisher Tagirovich Morgenshtern också känd som Morgenshtern, släppte sin nya låt 12 i söndags, med tillhörande musikvideo, skriver Express.co.uk.

I videon, som i skrivande stund har över åtta miljoner visningar på YouTube, sjunger han bland annat om rykande skyskrapor och att ”rubeln är i det förgångna, nu gäller bara dollar och euro.”

Musikvideon avslutas med ett röstmeddelande från Morgenshterns producent Palagins mamma, där hon säger:


”Min kära son, här, precis här, sprängdes taket nästan bort i morse. Vi funderade över att fly någonstans, och återvände sedan till vårt ställe. Just nu sitter vi i källaren, vi har förberett ett eget skyddsrum, så ja, älskling oroa dig inte.”

Efter meddelandet följer texten: ”Det här är ett röstmeddelande från Palagins mamma. Han är ukrainsk. Jag är rysk. Vi gör musik tillsammans. Åt hela världen. Vi vill ha fred. Vi vill ha vänskap. Grattis på födelsedagen, lillebror.”


Videon har delats flitigt på sociala medier. Bland annat av belarusiska mediekanalen Nexta, och av Max Seddon, byråchef på Financial Times i Moskva. Han skriver på Twitter: ”Morgenshtern, Rysslands största rappare har släppt en antikrigsmusikvideo. Den slutar med ett röstmeddelande från hans ukrainska producents mamma, som pratar om att överleva ryska missilattacker.”


Nederländska utrikeskorrespondenten Iris de Graaf har också delat Max inlägg vidare och skriver: ”Jag är inte det största fanet av Morgenshtern, men det här är ett modigt uttalande i Putins Ryssland.”


LÄS OCKSÅ: Ryska artisters kritik mot invasionen: "Jag kan inte underhålla er samtidigt som ryska missiler faller i Ukraina"

ANNONCE