Nyhet

Dolly Parton tackar nej till Rock And Roll Hall Of Fame – “inte förtjänat rätten”

GAFFA.se – allt om musik

“Dolly här! Även om jag är extremt smickrad och tacksam över att bli nominerad till Rock & Roll Hall Of Fame, känner jag att jag inte förtjänat den rätten. Jag vill verkligen inte att röster ska behöva delas på grund av mig, så jag måste respektfullt avstå.

Jag hoppas att Rock & Roll Hall Of Fame förstår och är villiga att överväga mig igen – om jag någonsin är värdig. Det här har dock inspirerat mig till att släppa ett förhoppningsvis bra rock’n’roll-album någon gång i framtiden, vilket jag alltid velat göra! Min man är ett riktigt rock’n’roll-freak, och har alltid uppmuntrat mig till att göra ett. Jag önskar alla nominerade lycka till och tack igen för komplimangen. Rock on!”

Så skriver countrylegendaren Dolly Parton i ett Instagram-inlägg, där hon meddelar att hon backar ur från sin nominering till Rock And Roll Hall Of Fame 2022.


 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Dolly Parton (@dollyparton)

Något som verkar vara en kovändning utifrån tidigare uttalanden. I en intervju med Variety från början av mars, menade ”drottningen av country” att det skulle vara en ära att bli inröstad:


– Jag var så förvånad över att ens bli nominerad till Rock And Roll Hall Of Fame. Jag tänkte aldrig på det, men de sa att de dömer det där på en massa olika saker. Jag förväntar mig inte att vinna, men om jag gör det, skulle det vara en stor ära för mig och … Jag får se.

Efter sitt uttalande har producenten Steve Albini, som bland annat samarbetat med Nirvana, Pixies, PJ Harvey, The Stooges, Jimmy Page och Robert Plant, erbjudit sig att producera Partons potentiella rockalbum, skriver NME. I ett inlägg på Twitter svarar han Partons tweet med att skriva "Dolly Parton gillar du analog inspelning".

Årets invalda till Rock And Roll Hall Of Fame presenteras i maj 2022 och blir formellt inskrivna till hösten. Röstningen genomförs med hjälp av fler än tusen artister, historiker och medlemmar i musikindustrin. Även allmänheten får en chans att rösta.

Fler nominerade till årets inröstning är Eminem, Rage Against the Machine, Lionel Richie, Duran Duran, Carly Simon, A Tribe Called Quest, Kate Bush, Devo, Beck, Judas Priest, Eurythmics, Pat Benatar, Fela Kuti, MC5, New York Dolls, och Dionne Warwick.


LÄS OCKSÅ: Här är de nominerade till Rock & Roll Hall of Fame 2022

ANNONCE