Nyhet

Ladieslovehiphop anordnar ny festival

GAFFA.se – allt om musik

Under två dagar kommer namn som Stefflon Don, Ayra Starr, Baby Tate med flera att stå på scen i Slakthusområdet i Stockholm. Ladieslovehiphop Festival är skapad för att främja kvinnliga akter och syftet är att bidra till en mer diversifierad livescen lokalt samt lyfta fram både etablerade och up and coming-artister från hela världen.

– Det känns så nice att äntligen närma oss en festivalsommar! Vi har kurerat en lineup med artister och DJ:s vi älskar och är nyfikna på och ser fram emot att bland annat se Ayra Starr, Shaybo och Jaz Karis uppträda, som vi vet att vårt community lyssnat på och längtat efter att se live. Vi kommer att ta över hela Fållans parkering och skapa ett festivalområde där våra gäster kan leva sitt bästa liv från dagskonserter till sena nätter på dansgolvet och njuta av god mat, konst och andra upplevelser däremellan, säger Nataša Marijana och Rebecca Tegegne från Ladieslovehiphop i ett pressmeddelande.

I årets lineup återfinns bland andra brittiska Stefflon Don som står bakom låtar som 16 Shots och Boasty (feat. Idris Elba), TikTok-sensationen Dreya Mac som ligger bakom On Brand Freestyle, det svenska R&B-löftet Nápoles och amapiano-DJ:n Uncle Waffles.

 

Lineup (fler tillkommer):
Stefflon Don (UK)
Ayra Starr (NGA)
Baby Tate (US)
Carla Prata (UK)
Cristale (UK)
Dreya Mac (UK)
Ivorian Doll (UK)
Jaz Karis (UK)
Jordss (DJ set) (UK)
Nápoles (SE)
Ojerime (UK)
Shaybo (UK)
Uncle Waffles (DJ set) (RSA)

Ladieslovehiphop Festival äger rum den 19 och 20 augusti på Fållan Slakthusområdet i Stockholm. På tre olika scener lyfter festivalen fram lokala och internationella DJs, artister och kreatörer. Det kreativa kollektivet Ladieslovehiphop har varit verksamma i åtta år. De har sedan sin start fokuserat på att främja scenen för hiphop, R&B, soul och afrobeats både internationellt och i Sverige.

Biljetter släpps fredagen den 18 mars kl 10.00 via ladieslovehiphopfestival.com.

LÄS OCKSÅ: Ant Wan och Sibille Attars svidande kritik mot Grammis

ANNONCE