Nyhet

Lisa Ekdahl på turné i sommar

GAFFA.se – allt om musik

Lisa Ekdahl är en folkkär och mytomspunnen artist vars singel Vem Vet blev en klassiker. Sedan genombrottet har Lisa fortsatt att ge ut musik både på svenska och engelska. I sommar tar sångerskan och låtskrivaren med sig sin låtar på Sverigeturné. 

Som 19-åring uppträdde en då nyinflyttad Lisa Ekdahl på jazzklubbar runt om i Stockholm tillsammans med Peter Nordahl Trio. Lisa har sedan dess hunnit släppa åtta album i eget namn och ytterligare två i samarbete med nyss nämnda trio. Den senaste fullängdaren Grand Songs kom 2021 och innehåller tolkningar av personliga favoritlåtar från Diana Ross, Bob Dylan och Billie Eilishs katalog. Albumet är även nominerat till en grammis i år för bästa jazzmusik. 

Genombrottet som soloartist kom 1994 i samband med det självbetitlade debutalbumet och den numera kultförklarade singeln Vem Vet. Som över en natt tog hon Sverige med storm. Den lekfulla blandningen av svensk visa, jazz och populärmusik skapade svallvågor även utanför Sveriges gränser. Lisas karakteristiska röst – skör men egensinnig – var här för att stanna.

Sommaren 2022 ger hon sig återigen ut på turné. 

Turnéplan 2022:
27/6 - Båstad, Papas Garden
13/7 - Uppsala, Parksnäckan
15/7 - Tvååker, Strömma Farmlodge
28/7 - Lidköping, Läckö Slott
29/7 - Alvesta, Tyrolen
30/7 - Bjärred, Bjerreds Station
12/8 - Borgholm, Sollidens Slott
27/8 - Stockholm, Rosendals Slott

Biljettsläpp idag onsdag 16 mars kl 10.00 via Livenation.se.

LÄS OCKSÅ: Gröna Lund presenterar sex nya konserter

ANNONCE