Nyhet

Midsommarfestival släpper artister

GAFFA.se – allt om musik

Idag offentliggörs festivalen Midsommarfesten I Leksand, ett evenemang som arrangörerna kallar Sveriges största midsommarfestival.

Under midsommarafton och midsommardagen byggs ett stort festivalområde på området som kallas Gröna Rummet, ett stenkast från Gropen i Leksand.

Victor Leksell, Miriam Bryant, Norlie & KKV, Tjuvjakt och Bolaget är några exempel på vilka artister som kommer att uppträda i år.


Redan 2014 arrangerades midsommarfesten för första gången, då strax bredvid Tegera Arena. Då gästades festivalen av bland andra Hoffmaestro och Ulf Lundell, men inför sommarens festival har man skalat upp och plockat fram den stora trumman, menar Robin Olausson som är eventchef för festivalen:

– Planen var faktiskt att arrangera Midsommarfesten i Leksand redan sommaren 2020, men samma klockslag som vi skulle släppa nyheten gick regeringen ut med restriktioner på grund av corona-pandemin vilket gjorde att vi snällt fick trycka på pausknappen avvakta. Så att nu två år senare äntligen få släppa nyheten känns fantastiskt roligt. Jämfört med 2014 har vi inför sommarens event rustat för en fullskalig nöjesfestival med allt vad det innebär.

Arrangören räknar med strax över 5 000 besökare varje festivaldag men har kapacitet att ta in närmare 10 000 besökare per dag.


– Vårt mål är att skapa en festival av nationella mått och i Leksand har vi alla förutsättningar för att lyckas. Vi har en långsiktigt plan och kommer jobba hårt för att sätta Leksand på den svenska festivalkartan, berättar Sebastian Fager, nytillträdd VD för bolaget, i ett pressmeddelande.

Enligt Fager finns det även många fördelar med ett arrangerat midsommarfirande.

– Vi vet ju att midsommarfirande ofta är förenat med fylla och fest, vår erfarenhet säger att en kontrollerad miljö med uppsikt av ordningsvakter och serveringspersonal skapar en mycket lugnare stämning, detta är också något som stärkts av de myndigheter vi fört dialog med vid tidigare evenemang.

På fredag den 25 mars släpps biljetterna till festivalen. 


– Vi har stora namn kvar att presentera, men vi blir tvungna att hålla folket på sträckbänken några veckor till, men vill man vara säker på att få tag på en biljett till bästa pris gäller det att vara på hugget i anslutning till biljettsläppet, avslutar eventchef Robin Olausson.

LÄS OCKSÅ: Rapikonen Nas till Sverige i sommar


ANNONCE