Nyhet

Noel Gallaghers varning: "Arbetarklassen har inte råd att spela rock'n'roll"

GAFFA.se – allt om musik

Noel Gallagher, som en gång i tiden var en rockstjärna i Oasis och numera är frontman i High Flying Birds, varnar för att arbetarklassen inte längre har råd att spela rock and roll. Han anser att musikstilen har blivit något som bara medelklassen kan eftersträva en karriär inom, då gitarrer är för dyra och replokaler har gjorts om till vinbarer och lägenheter. Detta enligt en intervju med The Daily Mirror.

Han är även osäker på musikstilens framtid i det stora hela, då han säger att banden som finns idag verkar mer intresserade av att bära gitarrerna än att spela på dem. Och han vet inte om ungdomar ens bryr sig längre. 

– Var är 14-åringarna som spelar i band nuförtiden?, undrar han i intervjun.

Samtidigt fortsätter han och brodern Liam Gallagher, tidigare sångare i Oasis, att ha sin konflikt där Liam twittrade och bad Noel att bli en muntrare miljardär, när Noel gav ut en demo med titeln Trying To Find A World That's Been And Gone: Part 1 på nyårsdagen. Ironiskt nog gjordes det nyligen en undersökning med hjälp av artificiell intelligens där forskare undersökte vilken brittisk musiker som verkade vara mest miserabel baserat på ansiktsuttryck, och Liam själv utsågs till "vinnaren". LÄS OCKSÅ: Vilken musiker är mest miserabel? AI har svaret

ANNONCE