Nyhet

Nu kan du streama hela Kaizers Orchestras låtkatalog

GAFFA.se – allt om musik

Kaizers Orchestra bildades runt millennieskiftet och anses av många ha varit en av de bästa liveakterna från Norge.  

Bandets första album, Ompa Til Du Dør, släpptes på undergroundbolaget Broiler Farm 2001. Det blev mycket framgångsrikt, först i Norge, men senare även i Danmark och Nederländerna. Det andra albumet, Evig Pint, utkom 2002 och ett tredje album, Maestro, släpptes 2005. Efter det kom ytterligare fem album där trilogin Violeta Violeta blev deras sista verk. Sista delen släpptes 2012.

Medlemmarna var inspirerade av allt från Tom Waits melankoliska texter och AC/DC-rock till östeuropeisk folkmusik. Deras texter, som skres av Janove Ottesen och Geir Zahl, var uteslutande på norska, på dialekten järska.

Nu meddelar Kaizers Orchestra i sociala medier att hela deras låtkatalog ska finnas tillgänglig på alla musikplattformar för streaming.

– Drömmen blev äntligen sann och för att fira har vi lagt till den allra första inspelningen som Kaizers Orchestra till vår diskografi. Inofficiellt känd som Gul EP, den här inspelningen har aldrig varit tillgänglig på streamingtjänster tidigare och debuterar cirka 22 år efter att vi släppte den.



– Låttitlarna kanske är bekanta för konnässörer, de har alla (förutom Bastard) blivit återinspelade och släppta sedan dess, men den här versionen, från år 2000, har bara funnits på obskyra YouTube-kanaler och på en CD som praktiskt taget inte hade någon distribution för längesen. Den här EP:n är soundet av ett band som har försökt ett tag och som äntligen hittat sin form, och som delvis, men inte fullt ut, har hittat sitt sound. 



LÄS OCKSÅ: Fyra personer skjutna på festival



ANNONCE