Nyhet

Nya artister till Liseberg – "Hiphop-Sveriges starkast lysande stjärnor"

GAFFA.se – allt om musik

Den 27 maj blir det hiphop på livescenen på Liseberg. Imenella, aktuell med sitt nya album Gemini, inleder kvällen och lämnar därefter över till A36, aktuell med tre grammisnomineringar för Årets låt, Årets hiphop och Årets nykomling. 

A36 uppmärksammades för första gången sommaren 2020 med låten Alien, en singel han lyckats spela in på egen hand på den lokala fritidsgården i Partille utanför Göteborg. Låten blev viral och det var startskottet på hans artistkarriär. Kort därefter följde han upp med nästa singel Alé Alé, ännu en franskinspirerad låt som lyckades klättra upp på topp 75-listan på egen hand. Samma höst blev han utvald till Spotifys Klass 2020 – en lista över de starkaste genombrotten inom svensk hiphop.

Så sent som i våras släppte han sin hit Samma Gamla Vanliga. Låten blev hans första singeletta, och låg etta 35 dagar i rad. Det blev även den mest spelade låten under sommarmånaderna och har sedan april nått över 55 miljoner streams på Spotify samt har över en miljard visningar på TikTok. 

2018 släppte Imenella låten Moves, följt av platinasäljande hits som Chagga och Fantasifull. 2019 kammade hon hem en Grammis för Årets nykomling och året därpå gjorde hon ett uppträdande på samma gala. Utöver musiken är hon också dansare och koreograf.

I dag, 11 mars, släpps hennes första album Gemini. Hon har hittat vad hon själv kallar ett mognare sound där hon omhuldar sin kärlek till pop utan att göra pop rakt av. Det finns spår av dancehall och R&B och drilltrummorna går som en röd tråd genom hela plattan. 

– Den 27 maj välkomnar vi två av hiphop-Sveriges starkast lysande stjärnor just nu, säger Per Alexanderson, artistbokare på Liseberg, i ett pressmeddelande.

Klara för Live på Liseberg 2022:

Imenella + A36 – 27 maj
The Hellacopters – 28 maj
Sarah Klang – 9 juni
Zara Larsson – 29 juni
Melissa Horn – 21 juli
Brad Paisley – 27 juli
Tom Jones – 4 augusti
We Love The 2000s – 6 augusti
Victor Leksell – 18 augusti
Clutch – 25 augusti
Einstürzende Neubauten ­– 17 september

LÄS OCKSÅ: Ant Wan och Sibille Attars svidande kritik mot Grammis

ANNONCE