Nyhet

Petter auktionerar ut originalomslag – för att stödja ukrainska barnfamiljer

GAFFA.se – allt om musik

Petter auktionerar ut sin akvarell, föreställande Sergels torg, som pryder omslaget på den senaste singeln Hundratusen. Intäkterna går till Rädda Barnens arbete i Ukraina. Kampanjen pågår fram till den 20:e mars och budgivningen för akvarellen är redan uppe i 151 000 kr. Här hittar du Petters auktion.

Auktionen är en del av ett Tradera-initiativ och du kan både buda och lägga upp egna auktioner till förmån för Rädda Barnen.  

– Många insamlingar vittnar om att det är svårt att administrera skänkta kläder och saker på plats. Det är alltså ofta bättre att skänka pengar. Genom att sälja kläder och saker på Tradera kan du skänka pengar till Rädda barnen som är på plats i Ukraina. Med detta initiativ kan vi utnyttja vår plattform till något gott, säger Johanna Ewerbring, charity lead på Tradera, i ett pressmeddelande.

Redan nu har flera kända svenskar och företag valt att bidra. Det går exempelvis att buda på att prova brudklänningar med Elsa Billgren, den nämnda akvarellen målad av Petter, en originalmålning av Maxi Svensson eller en begagnad kändistelefon från Tre.

– Vi har fått ett fantastiskt gensvar från flera folkkära profiler som vill vara med och bidra och jag är övertygad om att svenska folket kommer engagera sig. Inga barn ska behöva uppleva vad barnen i Ukraina genomlider, fortsätter Johanna Ewerbring.

Här är ett urval av auktioner som är igång till förmån för kampanjen Stötta Barnen I Ukraina:

Ett femtiotal mobiltelefoner varav flera använts av kändisar som Afasi, Renée Nyberg, Cassandra Klatzkow, Kayo, Linda Bengtzing, Rolf Lassgård, Jill Johnson, Mariette, Molly Nutley, Sean Banan, Hannah Graaf, Emma Igelström, Agneta Sjödin, Uno Svenningson och många andra.

2 biljetter till Malmö-premiären av Noice - Rockmusikalen inklusive middag.

En dag i studion med artisten Julia Alfrida.

Årskort till KB:s konserter i Malmö.

LÄS OCKSÅ: Pink Floyd tar bort musik från digitala plattformar i Ryssland och Belarus


ANNONCE