Nyhet

Radiohead-kopplade The Smile till Sverige

GAFFA.se – allt om musik

I helgen gjorde The Smile tre livestreamade konserter från London, som hyllades på bred front av såväl kritiker som fans. GAFFAs skribent Janne Hallman var på plats och skrev bland annat i sin recension:

"Givetvis gör Thom Yorkes särpräglade röst att man aldrig riktigt kan släppa Radiohead-kopplingen, men med Tom Skinners intrikata trumspel blir det mer spännande och oförutsägbart än vad Yorke och Jonny Greenwood gör i sitt huvudband. Bandet står i mitten av arenan, som rymmer runt 3 000 själar, och omringas av stolpar som är upplysta av LED-ljus. Då och då visar videoskärmar vad som händer på scenen, i svartvita, konstnärligt flimriga bilder. Det är suggestivt, förförande och hänförande, men stämningen bryts då och då av kameramännen som springer runt bandet för att få coola vinklar till livestreamen som samtidigt pågår över hela världen."

Läs hela recensionen här.


Nu avslöjar arrangören FKP Scorpio att gruppen kommer till Sverige för en spelning.

The Smile består av Radiohead-medlemmarna Thom Yorke och Jonny Greenwood uppbackade av jazztrummisen Tom Skinner.

På kort tid har The Smile släppt singlarna You Will Never Work In Television Again och The Smoke.23 maj kommer ett av årets mest omtalade namn på den alternativa musikscenen till Stockholm för en spelning på Cirkus. Detta blir första gången man ser Radiohead-ikonerna på svensk mark sedan bandets konsert i Globen 2017.

Biljetterna till The Smiles konsert i Stockholm släpps på fredag klockan 11:00 via Ticketmaster.

LÄS OCKSÅ: Spotify-härvan – detta har hänt

ANNONCE