Nyhet

Roxette är tillbaka – med nytt namn och i ny utformning

GAFFA.se – allt om musik

När Marie Fredriksson gick bort 2019 sattes Roxette på paus. Nu är gruppen tillbaka under nytt namn och med nya sångare.

Roxette är en av Skandinaviens största popgrupper, med enorma hits som It Must Have Been Love, The Look och Listen To Your Heart. När Marie Fredriksson i december 2019 gick bort var det efter en 17 år lång kamp mot cancer. Eftersom hon var en framträdande röst i duon, verkade det i många avseenden som att Roxette hade sjungit sin sista vers.

Men för låtskrivaren och gitarristen Per Gessle finns det mer att vänta. Nu står det nämligen klart att Roxette bytt namn till PG Roxette och blivit en trio snarare än en duo, bestående av Gessle, Helena Josefsson och Dea Norberg, som båda varit körsångare i Roxette.


– Det går inte att ersätta Marie och det är heller inget jag vill. Det var en era och en fantastisk dröm vi fick dela tillsammans, säger Per Gessle i ett pressutskick enligt Göteborgs-Posten.

I samband med offentliggörandet släpper PG Roxette också nya musik- och konsertdatum. Det blir en mindre vårturné, där den nya bandkonstellationen kommer att spela akustiska versioner från Gessles hela diskografi, där också Gyllene Tider ingår. De är även redo med en ny singel till maj och ett nytt album som förväntas släppas i september.

LÄS OCKSÅ: Per Gessle tolkar Metallica i Roxettes namn


ANNONCE