Nyhet

Sting tolkar sin klassiker Russians – till stöd för Ukraina

GAFFA.se – allt om musik

Sting har släppt en video där han tolkar sin klassiker Russians från 1985 och samtidigt ber folk att stödja offren för Rysslands invasion av Ukraina. 

Låten med refrängen "I hope the Russians love their children too" handlar om det kalla kriget och kapprustningen mellan USA och Sovjetunionen på 80-talet, men har fått ny och tragisk aktualitet i och med det pågående kriget.

Låten kommer från Stings första soloalbum The Dream Of The Blue Turtles och är baserad på en melodi av den klassiske ryske kompositören Sergej Prokofjev.


I videon säger Sting:

– Jag har sällan sjungit den här låten under de många år sedan den skrevs, eftersom jag aldrig trodde att den skulle bli aktuell igen. Men inför en mans blodiga och smärtsamt missriktade beslut att invadera en fredlig, icke-hotande granne är låten, än en gång, en vädjan för vår gemensamma humanism.

Han fortsätter:


– Till de modiga ukrainare som bekämpar detta brutala tyranni och även de många ryssar som protesterar mot denna våldshandling trots hot om arresteringar och fängelse – vi, alla vi, älskar våra barn. Stoppa kriget.

 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av STING (@theofficialsting)



LÄS OCKSÅ: Sebbe Staxx reser till Polen för att hjälpa krigsflyktingar


ANNONCE