Nyhet

Svenska artister och kändisar öppnar sina hem för ukrainska flyktingar

GAFFA.se – allt om musik

Flera är de svenska kändisar som på något sätt bidragit till hjälpinsatserna i Ukraina. Enligt Expressen har bland andra Steffo Törnquist och Kjell Bergqvist, med hjälp av event- och festfixaren Johan Petré, anordnat med bussar som kör till Ukraina med förnödenheter och samtidigt erbjuder transport tillbaka till Sverige.

Influensern Margaux Dietz och paret Dominika Peczynski och Anders Borg uppges också välkomna flyktingar till sina hem.

Även Carola erbjuder nu tillgång till sitt hus på godset Steninge utanför Sigtuna.


– Jag vill göra mig tillgänglig. Det är viktigt med privata insatser och att vi tar vårt ansvar var och en, berättar hon för Expressen.

Artisten har tagit in flyktingar tidigare. 2015 reste hon under en vecka till Kos i Grekland för att möta flyktingar som tagit sig över Medelhavet. Hon välkomnade också fem flyktingar till sitt hem i Stockholm.

Igår kväll var hon en del av TV4:s insamling Sverige Samlar & Hjälper, där också Måns Zelmerlöw, Thomas Stenström och Jill Johnson stod på scen.


Hon skriver bland annat i ett inlägg på Instagram:

”Vi ses ikväll live i rutan eller i Kungsträdgården kl 20.00! Jag laddar med bandet och artisterna idag med 2 sånger som ligger mig väldigt varmt om hjärtat. ’Tro på en morgon’ och ’Säg mig var vi står’. Tillsammans gör vi skillnad. Var med och stötta hjälporganisationerna som är på plats i nöd runt om på jorden och som är med oss ikväll.”

 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Carola Häggkvist (@carolaofficiell)


LÄS OCKSÅ: Stödgala anordnas till förmån för Ukraina – hyllade svenska artister medverkar

ANNONCE