Nyhet

Vilken musiker är mest miserabel? AI har svaret

GAFFA.se – allt om musik

Brödraparet Liam och Noel Gallagher, som tidigare var med och utgjorde en stor del av rockbandet Oasis framgångar, räknas som några av de mest miserabla respektive gladaste musikerna i Storbritannien. Detta enligt en undersökning som har gjorts av artificiell intelligens (AI).

Med hjälp av AI har forskare gått igenom 220 000 bilder från de hundra mest populära brittiska musikernas Instagramkonton, om man går efter antalet följare vill säga. Och här har man i första hand undersökt artisternas ansiktsuttryck, enligt Planet Radio.

Ansiktsuttrycken som kan kännas igen av den artificiella intelligensen är neutralitet, ilska, avsky, förakt, sorg, lycka, rädsla och ett överraskat tillstånd. "Förloraren" blev Liam Gallagher som verkar vara mest miserabel av alla artister om man ska gå efter undersökningen. Han fick bara 1% av 100% enligt glädjeskalan som har tagits fram för att bedöma resultatet. Hans äldre bror Noel fick 26% och intog en tionde plats på listan över vilken artist som var gladast. Allra gladast var Ed Sheeran som fick hela 78% medan Zayn Malik från One Direction fick 11% och Alex Turner från Arctic Monkeys fick 23%.

LÄS OCKSÅ: The Rolling Stones kommer till Sverige – firar 60 år

ANNONCE