Nyhet

Yasin överklagar – nekar till kidnappningsförsök av Einár

GAFFA.se – allt om musik

I juli 2021 föll domen mot artisten Yasin i samband med rättegången mot det så kallade Vårbynätverket, som var inblandat i kidnappning av artisten Einár

Hovrätten har sedan dess meddelat sin dom mot 31 personer med kopplingar till Vårbynätverket, där Yasin dömdes till tio månaders fängelse för förberedelse till människorov.

Yasins roll i människorovet av den idag avlidne Nils Einár Grönberg ska ha varit att locka artisten till en plats för att andra skulle kunna kidnappa honom. Det första och andra kidnappningsförsöket misslyckades. Det andra tillfället på grund av att Yasin upptäckt att han hade "span" på sig. Vid det tillfället greps han också med en pistolreplika på sig.

Men nu överklagar Yasin domen till Högsta Domstolen då han vill ha ett frikännande, skriver Aftonbladet. Han hävdar att den krypterade encrochat-telefon han bar på inte kan ses som ett bevis för att han hjälpte till med kidnappningsförsöket. 


– I det nu aktuella fallet kan inte telefonen i sig användas för att genomföra ett människorov, skriver Yasins advokat Frida Wallin i överklagan till Högsta domstolen.

Det är ännu oklart om Högsta Domstolen kommer att ta upp ärendet.

LÄS OCKSÅ: Yasin festivalklar – en konsert i Norden



ANNONCE