Nyhet

Blur ger arenakonsert

"Vi älskar verkligen att spela de här låtarna och kände att det nu var dags igen."

Nu kommer ytterligare ett tillfälle att se Blur. Åtta år efter gruppens senaste album och turné gör britpop-giganterna en arenakonsert på Wembley. 8 juli är datumet.

– Vi älskar verkligen att spela de här låtarna och kände att det nu var dags igen, säger frontmannen Damon Albarn i ett uttalande, enligt NME

Slowthai, Self Esteem och Jockstrap agerar förband. 


– Jag ser verkligen fram emot att spela med mina Blur-bröder igen och återse alla dessa fantastiska låtar, säger gitarristen Graham Coxon och fortsätter:

– Blur-spelningar är alltid något särskilt för mig: en fin gitarr, en uppskruvad förstärkare och massor av leenden. 

Det här blir alltså första gången gruppen ger en konsert sedan de var aktuella med albumet The Magic Whip som tilldelades betyget fem av sex av GAFFAs Daniel Andersson med motiveringen:


“Det blir snabbt uppenbart att allt resande har influerat, men redan från start går det att spåra de brittiska popmännen tillbaka till rötterna. Öppningslåten Lonesome Street är lika brittisk som fish and chips och det är som att teleporteras tillbaka till gitarrmusikens sista storhetstid i mitten av 90-talet.”

Blur tog en paus efter 2003 års världsturné med albumet Think Tank. Sex år senare skedde deras första återförening med en längre turné och som en av huvudakterna på 2009 års Glastonbury-festival.

Om spelningen på Wembley följs upp av en längre turné återstår att se.


LÄS OCKSÅ: Damon Albarn 50 år – här är 50 fantastiska låtar

ANNONCE