Nyhet

Hanna Chawki är död – "Nu kommer paradiset bli ett coolt ställe"

Den mångfacetterade musikern och skribenten från Göteborg blev 51 år gammal.

Hanna Chawki, sångare, musiker och låtskrivare från bland annat göteborgsbanden Surreal Lovers och A Lady’s Trial har gått bort.

Under sin karriär har hon kollaborerat med Pontus Torstensson, mer känd under artistnamnet Tentakel, Timo Lundgren, samt Matti Ollikainen från Franska Trion. Dessa namn tillsammans med Ebbot Lundberg från The Soundtrack Of Our Lives skulle i sin tur presentera projektet Senior Slackers, 2020. Hon har även länge varit aktiv som skribent på Göteborg Nonstop och Magasin Opulens. Hanna har också en bakgrund i performancegruppen Polly Magoo Peepshow.

Via Instagram uttrycker Matti Ollikainen sin sorg:

“Älskade Hanna, nu kommer paradiset att bli ett coolt ställe. Din kamp mot allt det fega, snåla, likriktade, gråa och tråkiga var utan motstycke. Den totala frihet du gav dom musiker du spelade med, och ditt helt unika tonspråk, som man följaktligen fick förhålla sig hur man ville till, var också det utan motstycke, och en del i den kamp som jag, och alla dina andra tappra riddare ska fortsätta, tills vi utplånat all rädsla och friheten och kärleken har segrat."


Den 19 november släpps Hannas och Surreal Lovers skiva Zip Along Zooty.

För några år sedan höll GAFFA i en videopremiär med Hanna Chawkis Surreal Lovers. Då var de aktuella med singeln Kinky Man, en video som Alexi Carpentieri i sin tur filmade och regisserade.

– Jag och Alexi träffades vid en inspelning av en av Alexis undergroundfilmer. Vi kom bra överens och märkte att vi har en hel del gemensamt, bland annat en fäbless för det burleska. Videon lektes fram ett par vårdagar i Majorna och på Hisingen, sa hon då till GAFFA.


 

Hanna Chawki blev 51 år. Vila i frid. 

ANNONCE