Nyhet

Lisa Miskovsky samarbetar med Annika Norlin

Popstjärnan presenterar svenskspråkig EP och turné.

Best To Come resulterade i en semifinalplats i Melodifestivalen. Snart följer Lisa Miskovsky upp med en svenskspråkig EP och utlovar att det även arbetas på ett album 2023.

På EP:n samarbetar Lisa Miskovsky bland annat med prisade textförfattaren Annika Norlin (Säkert!, Hello Saferide). Första smakprovet är singeln Jag Som Vann som var det som initierade samarbetet med Annika Norlin då hon skrev en svensk text till låten Best To Come som sedan spelades in i en mer avskalad version.

– Idén till den svenska EP:n har funnits där länge och nu har jag nog nått fram musikaliskt där jag vill vara, säger Lisa Miskovsky i ett pressmeddelande och fortsätter:


– Att skriva på svenska är spännande, nytt för mig och jag har lärt känna mig själv på ett helt nytt sätt. Att få skriva med Annika Norlin är en ynnest och hennes tankar om vardagen är både roliga och vackra. EP:n tar mig tillbaka till mina rötter i det enkla och nakna, det blir även en ingång till fullängdaren som jag planerar släppa hösten 2023.

I samband med EP-släppet åker Lisa med band (dock utan Annika Norlin) ut på turné igen. Konsertserien går under titeln Eljest och sägs bland annat fokusera på naturen som alltid har varit viktig för Lisa. Det ska också handla om att vara den udda fågeln – lite eljest – med två olika kulturer från andra länder i ryggen. Rollspelsnörden som både sportade och spelade musik, men som alltid stod lite utanför gruppen.

"Det blir en nära och varm kväll i västerbottnisk berättaranda, med musiken som nav", som pressmeddelandet låter hälsa.

Turnén är som följer:


16/3 Skellefteå Nordanå Teater
17/3 Östersund Storsjöteatern
18/3 Sundsvall Teater
24/3 Uppsala Katalin
25/3 Gävle Teater
26/3 Stockholm Rival
19/4 Göteborg Stora Teatern
21/4 Malmö Palladium
5/5 Luleå Kulturens hus
6/5 Umeå Folkets Hus Idun

Singeln Jag Som Vann är ute 11 november.

ANNONCE