Nyhet

Record Hunter till salu – ”Det har varit fantastiska år med ett liv fyllt av musik”

"Efter 38 år i musikens tjänst är det dags att gå vidare i livet och låta nästa generation ta vid."

Skivbutiken Record Hunter har funnits på S:t Eriksgatan i Stockholm sedan 1991. Affären öppnade dock sina portar redan sommaren 1984, på hörnet Vasagatan/Kungsgatan, där nuvarande ägaren Christer Björsson jobbade som anställd i ett halvår innan han packade ryggsäcken och begav sig på en resa till Australien.

– Jag återvände våren 1986 och då köpte jag Record Hunter och har drivit butiken sedan dess, berättar Björsson för GAFFA och fortsätter:

– Nästa år fyller jag 60 år och känner att jag vill göra något annat i livet än att stå i en skivaffär. Det har varit fantastiska år med ett liv fyllt av musik och många möten med kollegor i branschen och många trevliga kunder som jag kommer sakna, men allting har sin tid i livet och jag känner att det är dags att lämna över till någon yngre person.


Försäljningen annonseras i ett inlägg på skivbutikens Facebook-sida, där det bland annat står:

”Skivaffär till salu. Efter 38 år i musikens tjänst är det dags att gå vidare i livet och låta nästa generation ta vid och driva butiken vidare då det fortfarande finns ett enormt intresse för musik i fysisk form både på cd men framförallt på vinyl.

Record Hunter startade verksamheten 1984 och har sedan 1991 funnits på S:t Eriksgatan 70 mitt i världens skivaffärstätaste område. Totalt finns här 13 skivaffärer med 5 minuters avstånd mellan butikerna, vilket innebär att alla musikintresserade personer som besöker Stockholm garanterat kommer att besöka S:t Eriksgatan i jakten på skivor. Då är Record Hunter ett givet besök.”

I inlägget framgår också att prisförslaget ligger på två miljoner kronor.


– Butiken går jättebra och vi är aktiva på Tradera, Discogs och deltar även på olika skivmässor runt om i landet, så personen som tar över kommer till ett dukat bord med en väl fungerande verksamhet, säger Christer Björsson, som levt med tanken att lämna verksamheten vidare i ungefär ett år.


– Någon gång måste jag sluta, så jag har hunnit bearbeta det under en lång tid och känner mig redo och klar att gå vidare i livet.

LÄS OCKSÅ: KÄGELBANAN ÖPPNAR FÖR KONSERTER IGEN

ANNONCE