Nyhet

Ukrainska Maria Sur klar för Melodifestivalen

Efter att ha flytt kriget i Ukraina gör artisten nu karriär i Sverige.

Tidigare i år var den ukrainska artisten Maria Sur en av deltagarna i Ukrainas upplaga av programmet The Voice. Efter att Ryssland invaderade landet tvingades hon fly mitt under inspelningarna, och tog sig via Polen till Sverige där hennes moster bor, enligt SVT Nyheter.

Nu bekräftar flera källor till Aftonbladet att Sur är klar för nästa upplaga av Melodifestivalen, som går av stapeln den tredje februari 2023.

Efter flykten från Ukraina har Maria Sur fortsatt sina gymnasiestudier i Sverige, såväl som jakten på sin dröm om en musikkarriär, skriver Aftonbladet.


Tidigare i år framträdde 17-åringen också på galan ”Hela Sverige Skramlar.” Via sociala medier fick Sur kontakt med Sarah Dawn Finer som hjälpte henne med kontakter till galan, där hon framförde Destiny’s Childs Survivor som möttes av stående ovationer. Se klipp från galan här (Maria Surs framträdande börjar vid 01:58:14):

Fler klara artister för Melodifestivalen 2023 är bland andra Victor Crone, Panetoz, Nordman, Elov & Beny och Ida-Lova Lind, dotter till Christine Meltzer, enligt Aftonbladet som tillägger:

”I reglerna för Melodifestivalen ingår en munkavle på låtskrivare och artister som gör att de inte öppet får kommentera sin medverkan i tävlingen förrän SVT gett sitt tillstånd. Aftonbladet förlitar sig därför på en stor mängd väl insatta källor för att i förhand kunna rapportera vilka artister som SVT väljer ut till tävlingen.”


LÄS OCKSÅ: THE WAR ON DRUGS KLARA FÖR ROSENDAL GARDEN PARTY – ÄVEN SVENSKA OCH FRANSKA STORNAMN BOKADE

ANNONCE