Nyhet

Copenhell släpper sina första akter för 2023

Festivalen introducerar sin lineup med bland annat ett svenskt bidrag.

Metalfestivalen Copenhell presenterar sina första artister inför nästa års festival.

”Efter den mest framgångsrika festivalen hittills tidigare i år kan vi nu ladda upp för COPENHELL 2023, som äger rum i de välbekanta omgivningarna på Refshaleøen i Köpenhamn mellan den 14 och 17 juni 2023.”, skriver festivalen på sin Facebook-sida.

Parkway Drive, Architects, Meshuggah, Clutch, Kellermensch, Fever 333, Fishbone, Angus Mcsix, Malevolence och Nervosa är de första banden klara för Copenhell 2023.


Festivalen startade 2010 och har sedan dess årligen gästats av metalband från hela världen. Under 2020 och 2021 hade den dock uppehåll till följd av coronapandemin.

Svenska Meshuggah som är en del av nästa års lineup, spelade på Gefle Metal Festival i somras och släppte också sitt första studioalbum sedan 2016. Albumet Immutable fick fyra av sex stjärnor av GAFFAs Kristofer Hadodo, som bland annat skrev:


”I vanlig ordning är materialet väl framfört, tekniskt avancerat och maffigt producerat. Det är också hyfsat lätthanterligt och inte så jäkla utmanande som några av Umegruppens andra skivor har varit. Här finns dessvärre inga överraskningar eller något som slår en av stolen.”

Läs hela recensionen här.

Biljettförsäljningen till Copenhell 2023 startar nästa tisdag, den 25 oktober.


LÄS OCKSÅ: GHOST NOMINERADE I AMERICAN MUSIC AWARDS

ANNONCE