Nyhet

Jubilerande Sweden Rock släpper giganter till nästa års festival

I sommar fyller Sweden Rock 30 festivaler.

2023 står Sweden Rock Festival med sin 30:e festival och detta ska man "fira med det maffigaste hårdrockskalaset i Sveriges historia", hälsar ett pressmeddelande.

Med anledning av jubileet uppgraderas öppningsdagen till fullskalig festivaldag, vilket innebär fyra dagars firande på hela festivalområdet med alla fem scener igång. Totalt kommer över 90 band att spela och här är de första:

Iron Maiden är ett av världens största och mest legendariska hårdrocksband. 2018 gjorde de Sweden Rock Festival senast och i sommar kommer de tillbaka med en show baserad på både det senaste albumet Senjutsu och skivan Somewhere In Time från 1986. En räcka hits från resten av karriären utlovas också.

Under den gångna sommaren har Mötley Crüe slagit sina påsar ihop med Def Leppard för The Stadium Tour. När de båda banden nu tar turnén till Europa blir Sölvesborg en av destinationerna.

Ghost spelade på Sweden Rock redan 2011 men då var det på näst minsta scenen och få visste vilka de var även bortsett från medlemmarnas hemliga identiteter. Sedan dess har karriären gått i raketfart.


"När Papa och hans nameless ghouls avslutar sommarens jubileumsfestival lär det bli med en show publiken sent kommer att glömma", skriver man i ett pressmeddelande.

Klara speldagar:
Onsdag 7 juni: Mötley Crüe och Def Leppard
Fredag 9 juni: Iron Maiden
Lördag 10 juni: Ghost

Ytterligare minst 88 band återstår att presentera. Den 30:e upplagan av Sweden Rock Festival anordnas i Sölvesborg den 7-10 juni.

ANNONCE