Nyhet

Spelning avbröts på Södra teatern – golv höll på att ge vika

"Då gick de som jobbade på Södra upp på scenen och sa vi måste bryta för att golvet håller på att gå sönder."

I fredags spelade popgruppen Hemliga Klubben på Södra teatern i Stockholm. Efter ungefär 20 minuter avbröts dock spelningen på grund av att golvet höll på att ge vika, enligt Aftonbladet.

Den slutsålda spelningen i konsertlokalen Kristallen stoppades efter bara några låtar.

– Då gick de som jobbade på Södra upp på scenen och sa vi måste bryta för att golvet håller på att gå sönder, säger Mattias Jonsson, en av sångarna i Hemliga klubben till Aftonbladet.


Enligt Jonsson dröjde det tio minuter efter att spelningen avbrutits innan ett slutgiltigt beslut togs. Bandet föreslog då att de istället kunde genomföra spelningen med sittande publik.

– Vi tänkte att vi kanske kan göra en sittande spelning, men sedan var vi tvungna att ställa in hela skiten. Vi råkade ha sönder Södra tror jag, säger han till tidningen.

Hemliga Klubben skulle ha spelat även på lördagen, vilket också blev inställt. Södra teaterns VD Samuel Laulajainen berättar för Aftonbladet att konserten stoppades av säkerhetsåtgärder, eftersom de upptäckte att golvet svajade när publiken hoppade under konserten.


Laulajainen uppgav också att teatern, som är en av Stockholms äldsta, skulle undersökas av en konstruktör under helgen, och att de hoppas på att vara igång till kommande helg.

Hemliga Klubben adresserade händelsen i ett inlägg på Instagram, där de bland annat skriver:

”Hade sett fram emot denna helg så sjuk länge. Svintråkigt att vi bara hann köra några låtar men det är också ett jävligt bra betyg. Och lite härligt att det var vår nästa singel som vi spelade när de stängde ner spelningen. MEN. NYTT DATUM KOMMER SNARAST. Och då vill vi träffa er ALLA igen! Såklart kommer alla som vill få pengarna tillbaka för sina biljetter, bara att kontakta södra om ni har fler frågor om det. Tack till alla som var där och ni som kom fram och snackade efteråt. Ni är bäst!”


LÄS OCKSÅ: MARK HOPPUS FÖRSÖKTE KÖPA BLINK-182-BILJETTER – MISSLYCKADES


ANNONCE