Nyhet

Supergrupp tolkar Lill-Babs – "Jag har sett min mamma kriga mot cancer"

Rosa Bandet-bandet tolkar folkkära artister som gått bort i cancer.

Till förmån för cancerforskning tolkar Amanda Bergman (Amason), Cleo och Sabina Ddumba Leva Livet i en hyllning till Lill-Babs, som gick bort 2018 med cancer som en av dödsorsakerna.

Cancerfonden som under oktober månad varje år sedan 2003 uppmärksammar bröstcancer i en Rosa Bandet-kampanj har nu ett nytt initiativ: Rosa Bandet-bandet, där svenska artister tolkar folkkära artister som gått bort i cancer. Intäkterna för tolkningen kommer att gå till cancerforskningen fram till årsskiftet. 

– Vi är väldigt glada över detta engagemang och kreativa samarbete med Amanda Bergman, Cleo och Sabina Ddumba. Varje insats räknas och genom att lyssna på denna fantastiska låt, om och om igen, kan du vara med och bidra till cancerforskningen och ge fler möjligheten att leva livet! säger Ulrika Årehed Kågström, generalsekreterare på Cancerfonden, i ett pressmeddelande.


Leva Livet är den svenska versionen av It’s My Party med Lesley Gore, med svensk text av Stikkan Anderson. Under 1963 och 1964 låg den på Svensktoppen i fyra veckor. 

– För mig belyser låten också andra sidan, att vara närstående till någon som drabbas av cancer, säger Cleo i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Att hantera sorg samtidigt som man ska vara den starka och stabila. Att välja livet samtidigt som någon man älskar kanske är på väg att förlora det. Det här året har jag sett min mamma kriga mot cancer, krigat sig igenom medan vi stod som på vakt runt henne. Innan det visste jag så klart inte hur det känns att möta det där ”cancer” som kan förändra allt på en sekund. Otroligt fint att få vara en del av ett projekt som öppnar upp för samtal, tankar och framför allt stödja cancerforskningen.


Lyssna på låten här:


ANNONCE