Nyhet

Svensk artist nedbrottad av polis på Arlanda – incidenten är polisanmäld

"Såg suspekt ut" enligt poliserna.

Zacharias “Zacke” Zackrisson, mer känd under artistnamnet Vacation Forever, blev nedbrottad av tre poliser i helgen.

– Jag satt och käkade godis, hade köpt en juice och satt och tittade på hundklipp på min mobil. Då såg jag tydligen suspekt ut, säger Zachrisson till Expressen.

Klockan halv ett på natten till söndagen väntade Zachrisson på en familjemedlems ankomst på Arlanda tillsammans med sin flickvän Vera Carlbom. Medan Carlbom gick på toaletten närmar sig tre poliser Zachrisson och börjar ställa frågor.

När Carlbom kommit tillbaka från toaletten frågar Vera Carlbom poliserna vad som hänt, som då svarar att Zachrisson såg suspekt ut och att de hade haft problem med folk som sover i väntsalarna under nätterna, enligt Expressen. Carlbom som lagt ut händelsen på Instagram tillägger där att anledningen att de gick fram till just honom var för att han satt helt själv utan något bagage, något Carlbom noterar som märkligt då de sitter i en ankomsthall. 

Poliserna ska också frågat om Zachrisson tog medicin, och menat att om han har ADHD borde han höja sin dos, säger Zachrisson och Carlbom till Expressen. 

– De fick alla svar de ville ha. Jag gav dem mitt personnummer, jag sa varför jag var där, fortsätter Zachrisson till Expressen.

Kort efter brottades Zachrisson ned på golvet och två av de tre poliserna höll nere honom mot marken. Carlbom skriver på Instagram:

“Som en blixt från klar himmel bestämmer sig en av poliserna sig för att gripa honom och kastar ner honom på golvet. [...] poliserna flyttar Zacke från ankomsthallen upp på övre plan utanför avgångshallen. [...] Uppe vid avgångshallen står två polisbussar parkerade och där (det är inte en enda person förutom oss fem) så dunkar dom Zackes ansikte upprepade gånger emot polisrutan. [...] För att sedan sätta honom i bussen och köra iväg honom till Märsta och släppte av honom mitt i natten efter att han helt lugnt och sansat bara suttit i en avgångshall precis som alla andra för att vänta på sin pappa med sin tjej.” 

Zachrisson har blåmärken, skrapsår och smärtor efter händelsen, som nu är polisanmäld.

Se klippet här:

ANNONCE