Nyhet

Svenska artister tolkar folkmusikaliska skatter

Det kommande samlingsalbumet innehåller folkmusik i ny tappning.

Nordic Bass släpper sitt debutalbum, Dans På Svenska, den 15:e oktober. Samlingsalbumet kommer att innehålla folkmusik som remixats av olika samtida artister som Familjen, Patrik Arves Swedish Tiger Sound, Binnie Smalls, Marcus Price, Daniel Savio, DJ Masaya, Towlie, Folk Music Liberation Front, Dungeon Acid, Fjäder, Joxaren och Korrrp.

Projektet Nordic Bass startades av Frieda Wentworth och Johan Söderberg, som båda delar ett intresse för svensk natur och fet bas, därav namnet. Söderberg har två guldbaggar under bältet och har klippt musikvideo för bland annat tidigare nämnda Familjen, och Wentworth är uppväxt med dansgolvskulturen.

Meningen med projektet är att lyfta och åter-introducera våra folkliga och kulturella rötter, för att bygga broar över de sociala glapp som finns mellan storstäderna och landsbygderna. Musiken är lika mycket till för dansklubbar som för logdans.

Releasefesten kommer att vara på Musikaliska i Stockholm den 15:e oktober, där medverkande artister DJ:ar och spelar låtarna live. 
ANNONCE